#FinnmarkEventyr

Legg ut på et magisk eventyr

bakgrunnstopografi

Når de første snøfnuggene forsiktig kysser bakken denne høsten, tenker vi på en ny snøscootersesong fylt med spennende opplevelser.
I dag vil vi ta deg med på en fengslende reise gjennom Finnmarks magiske villmarkslandskap. Bli med når vi forteller om vår uforglemmelige vinterekspedisjon på den vidstrakte Finnmarksvidda!

Forventningene begynner

Noen ganger tar det litt tid før man er klar til å dele en fantastisk opplevelse med andre. I fjor vinter la teamet vårt ut på en reise vi hadde sett frem til i flere dager. Eventyret begynte i Gargia, et lite, men sjarmerende utgangspunkt. Med gjester som ankom sørfra, brukte vi kvelden til å diskutere den forestående ekspedisjonen, gjennomgå utstyret og pakkelistene våre. Etter et solid måltid og et glass eller to, la vi oss til rette for en fredelig natt, vel vitende om at den enorme villmarken ventet på oss.

På vei til Suolovuopmi fjellstue

Etter en herlig frokost på Gargia gjorde vi de siste forberedelsene før vi satte kursen mot villmarken. Turen begynte med en tur til Suolovuopmi fjellstue og videre til Maze. Her gjorde vi et stopp for å fylle drivstoff og forsyninger, slik at vi kunne fordype oss i Finnmarksviddas fengslende skjønnhet.

Livet på Vidda

Livet på vidda, vidda-platået, er rett og slett fortryllende. Endeløse strekninger med uberørt, hvitt landskap møter oss, og det er få mennesker i sikte. For hver bakke og sving åpner det seg en ny, imponerende utsikt. Hver dag føles som en utforskning av det ukjente.

Mollisjokk Lodge: En oase i villmarken

Vår reise førte oss til Mollisjokk Lodge, der eventyret fortsatte. Dette var ingen vanlig lodge, men en oase av opplevelser. Vi prøvde oss på isfiske under den frosne overflaten, slappet av i boblebadet og spiste deilige måltider.

Videre til Finland

Da solen stod opp over Mollisjokk, ble vi møtt av nok en strålende dag. Med en solid frokost bestående av egg og bacon i bagasjen fortsatte vi ferden og kom etter hvert ned i det finske lavlandet. Der koste vi oss med en hamburger på et lokalt vertshus før villmarkens tiltrekningskraft kalte oss tilbake til Finnmarks vakre fjellstuer.

Uforglemmelige netter under nordlyset

Vi stoppet blant annet ved Ravnastua og Nedre Mollisjok før vi endelig ankom Jotka fjellstue, der vi skulle overnatte. Nok en gang ble vi målløse av platåets skjønnhet, og kvelden ble kronet med et bad i boblebadet under det spektakulære nordlyset.

Reisen tilbake

Neste morgen viste Finnmarksvidda seg fra sin beste side. Selv om vi visste at vi måtte tilbake til Gargia, var reisen fra Jotka en herlig opplevelse. Vi nøt enda en dag på vidda i det uberørte landskapet.

En dag som ikke ville ta slutt

Den siste dagen overgikk alle forventninger. Det var en dag av den typen man aldri skulle ønske var over. Vi sugde til oss fjellets skjønnhet og nøt alle fjellstuenes tilbud, inkludert et herlig vaffelstopp på Suolovuopmi fjellstue. Det føltes nesten overfylt der, men det var en hjertevarmende samling av kjente fjes som gjorde det til et uforglemmelig øyeblikk.

En reise verdt å gjenoppleve

Eventyret vårt måtte ta slutt, slik alle gode ting gjør. Men selv om det er over, er det en reise som sitter igjen. Når oktober kommer, temperaturen synker og snøen legger seg som et teppe over landskapet, kan vi ikke la være å tenke tilbake på denne ekstraordinære reisen. Vi venter spent på en ny sesong med Finnmarksvidda som nærmeste nabo. Så hva sier du? Er du klar til å bli med oss på eventyr i år? Finnmarksvidda venter på deg, og vi gleder oss til å utforske den sammen med deg!

Bli med på en reise for livet - bestill Finnmarkseventyret ditt i dag og skap uforglemmelige minner i hjertet av Norges uberørte villmark.