Snøscooter- og isfiskeeventyr

Nyt den stille arktiske naturen mens du venter på at fisken skal bite.
fra
2850
kr 
per person
Start Booking

Om eventyret

Gjennom snødekte skoger tar vi oss opp til de vidstrakte fjellviddene. Her kan du omfavne den ekte arktiske villmarken, omgitt av bare snø og himmelen i alle retninger. Når vi når det som føles som toppen av verden, kjører vi mot fiskeplassen, her kan du lytte til den arktiske naturen og oppleve stillhet som du bare kan på en øde vidde. Alt mens du tester tålmodigheten din mens du venter på at fisken skal bite.

Denne turen gir deg en spennende måte å utforske det arktiske landskapet rett utenfor dørstokken. Mens du kjører gjennom det magiske vinterlandskapet, er det også mulighet for å se dyrelivet. Når vi når det høyeste punktet på slettene, vil du bli imponert over den vidstrakte utsikten som Europas største fjellplatå har å by på, og hvis vi er heldige får vi kanskje en smak av en arktisk delikatesse, en ørret eller røye.

Turen

Forbered deg på et eventyr utenom det vanlige ved å møte opp i Æventyrbutikken vår midt i sentrum. Målet er å ankomme 5-10 minutter før turens planlagte start. Ekspedisjonen starter med en kortfattet, men informativ briefing som legger grunnlaget for opplevelsene som venter. Deretter setter vi kursen mot Gargia-dalen, en naturskjønn 25 kilometer lang kjøretur fra Alta, der vi skal gå på oppdagelsesferd.

Når vi ankommer Gargia, en lodge med en 150 år gammel historie, vil guiden din vise deg inn i galleriet vårt, der en fengslende samling historiske fotografier venter på deg, og gir deg et innblikk i lodgens utvikling og en del av den kommende ruten vår. Utstyrt med nødvendig utstyr, inkludert termodresser, balaklavaer, hansker og støvler, er du forberedt på å takle vær og vind når vi begir oss ut på turen.

Etter utrustningen får du en omfattende instruksjon i snøscooterkjøring for å sikre at du er klar til å navigere i løypen vår. Med nyvunnet selvtillit tar vi fatt på eventyret. Ruten fører oss til det fantastiske Bæskades, der panoramautsikten over dalen og Finnmarksvidda er storslått. Vi fortsetter videre og når snart Mostajàvri, målet vårt, der vi slår leir for å teste våre ferdigheter og tålmodighet på isen.

Før vi legger ut på reisen, venter en deilig lunsj på Gargia, som gir oss ny energi til eventyrene som ligger foran oss. Vi får smakfulle Bidos-retter og et innblikk i Finnmarks levende historie og isfiskets tradisjoner. Forsterket går vi ut på isen og øver oss på å fiske, og med litt flaks får vi kanskje en verdifull ørret eller røye som vi kan nyte over åpen ild.

Etter hvert som dagens opplevelser blir en del av minnene våre, vender vi tilbake til Gargia Lodge. Reisen vår nærmer seg slutten, og vi vender tilbake til sentrum av byen, der vi startet denne ekstraordinære ekspedisjonen og fullfører sirkelen av vårt berikende eventyr.

Praktisk informasjon

Dere deler snøscooter med en annen passasjer, så hver av dere får kjøre halvparten av turen. Hvis du vil kjøre helt alene, legger du bare til Single Driver Add-On når du bestiller.

Vennligst informer oss om allergier minst 24 timer før avreise. Vi kan imøtekomme et bredt spekter av allergier.

Denne turen anbefales ikke for de som har ryggproblemer eller for de som er gravide.

Hva du må ta med:

 • Underlag i ull
 • Ullsokker (kan lånes ved behov)
 • Varme klær
 • Varme sko
 • Solbriller
 • Førerkort

Kun innehavere av gyldig førerkort klasse B har tillatelse til å kjøre snøscooter på denne turen. Du må fremvise lisensen din for verifisering før du deltar på turen. Gjester uten gyldig førerkort har kun lov til å være passasjerer (min. alder er 12)

Endringer på turen på grunn av værforhold kan forekomme. Endringer kan forekomme på grunn av været. Æventyr forbeholder seg retten til å endre reiseruten eller kansellere turen dersom værforholdene fremstår som utrygge.

Vi arrangerer gjerne private turer av ulik lengde og til ulike destinasjoner. Bare ta kontakt med oss på booking@aeventyr.no.

Inkludert
 • Profesjonell guide
 • Henting og bringing i Alta
 • Varme termodresser, sko og hansker
 • Hjelmer
 • Kaffe, te og snacks
 • Varm lunsj
 • Utstyr for isfiske

Vanskelighetsgrad
tom alternativknapptom alternativknapptom alternativknapptom alternativknapptom alternativknapp
fylt alternativknappfylt alternativknappfylt alternativknappfylt alternativknappfylt alternativknapp
Språk
Årstid
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Varighet
6,5 timer
Møtepunkt

Æventyr Adventure Store i sentrum av byen:

Løkkeveien 6, 9510 Alta

Del dette eventyret
bok
Snøscooter- og isfiskeeventyr
Snøscooter- og isfiskeeventyr

Nyt den stille arktiske naturen mens du venter på at fisken skal bite.