På jakt etter nordlyset

Legg ut på en uforglemmelig reise på jakt etter det fascinerende nordlyset, og bli vitne til naturens mest fascinerende himmelspektakel som aldri før.
fra
1990
kr 
per person
Start Booking

Om eventyret

Mysteriet rundt lyset har gitt oss mange myter og legender opp gjennom årene. Alt fra helter som lyste opp himmelen til mystiske figurer og advarsler om fare. Lyset har også fått mange navn og et av navnene samene bruker på lyset er Guovssahas, som betyr lyset som kan høres.

Altas bemerkelsesverdige egnethet som et førsteklasses sted for å observere nordlys blir tydelig når man tenker på Kristian Birkelands valg om å starte sin forskning på Halddetoppen i 1899. Det er verdt å merke seg at Birkelands banebrytende arbeid med å knytte nordlyset til elektromagnetiske stormer fra solen, befester hans posisjon som far til dette fascinerende naturfenomenet. Det tørre og stabile klimaet i Alta skaper optimale forhold for å oppleve det fascinerende nordlyset. I løpet av reisen vil du ikke bare delta i jakten på dette fortryllende fenomenet, men også fordype deg i den fantastiske arktiske naturen og den utemmede villmarken som kjennetegner regionen.

Opplev det imponerende nordlyset i Altas uberørte arktiske omgivelser, et fengslende naturskue som vil ta pusten fra deg.

Turen

Etter å ha møtt guiden i Æventyr Adventure Store, som ligger midt i sentrum av byen i Løkkeveien 6, Alta, 9510. Vi starter kvelden med en liten presentasjon om nordlyset. Dette er for å gi deg en forståelse av hvordan det oppstår, deretter ser vi på forholdene for akkurat denne kvelden. Vi kan ikke på forhånd si hvor vi drar, det avhenger av værmeldingen og nordlysvarselet. Vi bruker vår lokalkunnskap til å finne de beste stedene for å oppleve nordlyset danse på nattehimmelen.

Forventningene stiger i takt med at du setter deg til rette for å oppleve det fascinerende showet på nattehimmelen. For å forsterke opplevelsen sørger guiden for varmende te eller kaffe og deilig snacks, slik at du kan nyte det imponerende skuespillet på en behagelig måte.

Etter at himmelshowet er avsluttet, returnerer vi til opplevelsesbutikken i sentrum, der reisen begynte. Selv om våre dedikerte guider vil gjøre sitt ytterste for å avdekke nordlyset for deg, er det viktig å merke seg at disse naturfenomenene er utenfor vår kontroll, og at observasjonene er underlagt naturens luner. Vi kan ikke garantere at nordlyset dukker opp, men vårt engasjement for å skape en minneverdig og berikende opplevelse er urokkelig.

Praktisk informasjon

Bruk varme klær og sko i henhold til værmelding og årstid. I tillegg har vi dresser og vintersko du kan låne hos oss.

Hvis du har noen medisinske tilstander vi trenger å vite om, ber vi deg gi oss beskjed om dette under bestillingen.

Merknader og begrensninger

Bruk varme klær i henhold til værmelding og årstid. Vi anbefaler ullundertøy fra topp til tå, samt ullsokker. Ta med en varm genser eller jakke, lue og skjerf.

Det kreves minimum 2 gjester for denne aktiviteten. Vi forbeholder oss retten til å kansellere turen dersom dette minimumskravet ikke er oppfylt.

Vi arrangerer gjerne private turer av ulik lengde og til ulike destinasjoner. Bestill turen her eller ta kontakt med oss på booking@aeventyr.no.

Inkludert

Profesjonell guide
Nordlysforedrag og lokalhistorie
Kaffe/te og snacks
Varme kjeledresser og sko til utlån

Vanskelighetsgrad
tom alternativknapptom alternativknapptom alternativknapptom alternativknapptom alternativknapp
fylt alternativknappfylt alternativknappfylt alternativknappfylt alternativknappfylt alternativknapp
Språk
Årstid
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Varighet
4 timer
Møtepunkt

Vår opplevelsesbutikk i sentrum
Løkkeveien 6, 9510 Alta

eller

Cruise Harbour
Havneveien 24, 9515 Alta

Del dette eventyret
bok
På jakt etter nordlyset
På jakt etter nordlyset

Legg ut på en uforglemmelig reise på jakt etter det fascinerende nordlyset, og bli vitne til naturens mest fascinerende himmelspektakel som aldri før.